Oikean kokoisen vaatteen tilaaminen saattaa joskus olla haastavaa. Näin tilaat oikean kokoisen vaatteen.

Tiedä mitä kokoa olet

Oikean kokoisen vaatteen tilaaminen lähtee luonnollisestikin siitä, että tiedät oman kokosi. Tämän saat kätevimmin selville katsomalla minkä kokoisia vaatteita sinulla nyt on ja miten hyvin ne sinulle sopivat. Räätälin mittanauha on myös oiva väline tarkistaa oma koko, mutta sinun on sen jälkeen muutettava senttimetrit vaatteiden kokoluokitusta vastaavaksi lukemaksi.

Vaatteita tangolla

Kaikki lähtee oman koon tietämisestä.

Katso vaatteen koko ja koon standardi

Katso verkkokaupassa ilmoitettu vaatteen koko ja myös koon standardi, mikäli se on ilmoitettu. Yleisiä standardeja ovat mm. EU, UK, USA. Katso myös mitä standardia nykyiset vaatteesi ovat, niin osaat vertailla. Mikäli koon standardia ei ole ilmoitettu, niin voit päätellä paljon erityisesti vaatteen brändin kotimaasta. Myös valmistusmaa kertoo vaatteen koon standardista. Tämä pätee erityisesti silloin, kun vaate on valmistettu ns. halpatuontimaiden ulkopuolella, eli vaikkapa italialaisen brändin vaate on valmistettu Italiassa.

Katso vaatteen leikkaus

Vaatteen leikkaus vaikuttaa paljon sen istuvuuteen. Yleisiä leikkauksia ovat mm. regular, slim, comfort ja stout. Näistä  on myös lukuisia variaatiota, kuten extra slim sekä esim. suorat ja kapenevat leikkaukset. Valitse vartalollesi, tyylillesi, käyttötarkoitukseen ja myös mukavuudenhaluusi sopiva leikkaus. Perus istuvuuden lisäksi erityisesti vaatteen käyttötarkoitusta kannattaa miettiä vaatetta valitessa. Se, mikä on tyylikäs juhlissa saattaa olla piinallinen toimistolla istuttaessa. Mieti siis vaatteen käyttötarkoitus ennen ostoa.

Katso miltä vaate näyttää mallin päällä

Mikäli verkkokaupan tuotekuvissa vaate on mallin päällä, niin kiinnitä huomiota miten se hänen päällään istuu. Saat näin istuvuudesta yleiskuvan ja voit päätellä miten vaate saattaisi sinulle istua. Voit ottaa mallia myös erilaisesta, mutta hyvin samantyylisestä vaatteesta eri mallin päällä. Osa verkkokaupoista tarjoaa myös ns. virtuaalista sovituskoppia, jossa voit sovittaa vaatteita sinusta tehdyn 3D mallin päälle.

Nettiostoksilla

Tilaaminen voi olla vaivatonta, mutta älä tilaa turhaan.

Tilaa rehellisesti oikean kokoinen vaate

Ole rehellinen itsellesi vaatteita tilatessa ja tilaa kerralla oikean kokoinen vaate, joka sopii valitsemaasi käyttötarkoitukseen. Näin pääset vähemmällä vaivalla ja säästät myös ympäristöä, kun pakettien edestakainen lähettely vähenee.