Digitaaliset palvelut ovat kiinteä osa nykypäivää. On monenlaista palvelua suoratoistopalveluista erilaisiin ohjelmistoihin virustorjuntaa myöten. Katso vinkit digitaalisten palveluiden ostamiseen ja osta, kuin PRO.

Artikkeli sisältää mainoksia*

Katso pintaa syvemmälle

Sanonta ”moni kakku on päältäpäin kaunis” pätee erityisesti digitaalisiin palveluihin. Palveluita mainostetaan usein tietty keihäänkärkituote tai ominaisuus edellä. Esimerkiksi suoratoistopalvelussa tämä saattaa olla suosittu sarja tai ohjelmistossa vaikkapa sen integroiminen matkapuhelimeen. Palveluun kannattaa kuitenkin tutustua syvemmin ja varmistaa että se sopii itselle myös syvemmin tarkastellen. Suoratoistopalvelun hittisarja on äkkiä katsottu ja ohjelmistolta voi odottaa muutakin, kuin toimivuutta mobiilissa.

Maksuton kokeilujakso

Maksuttomat kokeilujaksot kannattaa hyödyntää. Kannattaa kutenkin olla tarkkana, että muistaa keskeyttää palvelun ennen sen muuttumista maksulliseksi, mikäli tilausta halua jatkaa. Kalenteriin kannattaa tehdä muistutus sillä hetkellä, kun aloittaa kokeilujakson. Huomattava osa kokeilujaksoista muuttuu maksullisiksi vaikka ei olisi tarkoituskaan. Kalenterimuistutus auttaa pitkälle. Mikäli muistin toimivuus vieläkin epäilyttää, niin kannattaa miettiä onko ”kokeilu” arvoisensa, jos siitä joutuu oikeasti maksamaan.

Säästä perhetilauksilla

Monessa digitaalisessa palvelussa on mahdollisuus valita perhetilaus, joka on tarkoitettu samassa taloudessa asuville. Perhetilauksen hinta on yleensä selkeästi halvempi, kuin monta yksittäistä tilausta ja tämä etu kannattaakin hyödyntää, kun mahdollista. Esimerkiksi F-Securelta* löytyy tämän kaltainen perhetilaus. Isompaan tilaukseen saattaa lisäksi sisältyä myös muita etuja halvemman hinnan lisäksi, esimerkiksi parempi kuvanlaatu suoratoistopalvelussa.

Tutustu arvosteluihin

Palvelun arvosteluihin kannattaa tutustua erityisesti silloin, kun palvelun arviointi vaatii teknistä osaamista, jota itseltä ei välttämättä löydy. Arvostelut antavat kuvaa todellisesta käyttäjäkokemuksesta ja ovat näin kullanarvoisia. Teknistä osaamista vaativissa asioissa kannattaa tutustua jonkin alan lehden tai verkkosivuston tekemään arvosteluun, muissa tapauksissa myös kuluttajien kommentit vaikkapa nettipalstoilla antavat hyvää osviittaa palvelusta.

VPN-palvelu

Vaikkapa VPN-palvelun* kohdalla voi olla itse vaikeaa arvioida kuinka hyvin se toimii.