Joskus pääsee valinnanpula yllättämään. Verkkokauppojen valikoimat voivat olla jopa uuvuttavan isot ja sopivan tuotteen löytäminen voi tuntua haastavalta. Katso miten selätät valinnanpulan ja löydät itsellesi sen sopivan tuotteen.

Mieti mitä haluat

Aluksi etsintää on hyvä rajata sen perusteella mitä haluat. Mitä etsit, mihin etsit, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä? Verkkokaupan hakutoiminto saattaa sisältää rajauksia tiettyjen ominaisuuksien perusteella, jolloin tietämällä mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä, voit helpottaa etsintäurakkaasi huomattavasti.

Mieti mitä et ehdottomasti halua

Sopivan tuotteen etsinnässä auttaa myös sen tietäminen mitä et ehdottomasti halua. Näin voit suoraan sulkea etsinnästä tietyn käyttötarkoituksen tai tiettyjä ominaisuuksia omaavat tuotteet. Tämä auttaa asian jäsentelyä myös oman pään sisällä ja auttaa sen selvittämisessä mitä haluat.

Rajaa haku tärkeimpien ominaisuuksien perusteella

Nyt kun tiedät mitä haluat, niin on aika rajata tuotteen etsimistä. Syötä verkkokaupan hakutoimintoon haluamasi ominaisuudet ja sinulla on lista sopivia tuotteita. Verkkokauppojen hakutoiminnot ovat yleensä ominaisuuskeskeisiä sen sijaan, että voisi hakea tuotteita tiettyyn käyttötarkoitukseen. Mikäli tuotteiden ominaisuudet esimerkiksi elektroniikassa eivät ole sinulle tuttuja, niin sopivan tuotteen löytyminen saattaa vaatia pientä etukäteistutustumista.

Sanahaku saattaa kuitenkin pelastaa päivän, jos tuotteiden kuvauksissa on mainittu käyttötarkoitus. Usein tämä ei kuitenkaan tuota täydellistä listaa tietyn kategorian tuotteista, vaan joissakin tuotekuvauksissa on mainittu käyttötarkoitus ja joissakin ei, vaikka se olisi ihan sama. Esimerkiksi pesukoneiden yhteydessä lukee yleensä ”pesukone”, mutta vaikkapa tietokoneissa, jotka sopivat pelaamiseen voi lukea ”pelikone” aikalailla satunnaisesti sen mukaan mitä tuotekuvauksen kirjoittajalle on pälkähtänyt päähän. Sama koskee usein esimerkiksi vaatteitakin, mutta vaatteet on luotettavammin lajiteltu kategorioihin verkkokaupan toimesta.

Tuotteita kaupassa

Valinnanpula on tavallista.

Luota vaistoosi

Mietittyäsi mitä haluat, mitä et halua ja olet rajannut etsinnän asianmukaisesti, niin on täysin OK luottaa omaan vaistoon. Vain sinä itse voit tietää mitä haluat ja kun olet tehnyt tuotteen etsinnän kunnolla, niin sinulla on varmasti jo kutkuttava tunne siitä, mikä tuote sopii sinulle. Tässä kohtaa kannattaa luottaa omaan vaistoon.